woensdag 4 januari 2017

Kerstmis

Hoe voelt de kerstboom? De kleuters mogen er nooit aankomen maar nu konden ze schilderen met de prikkende dennentakken. Wie durft? Het kriebelt, het prikt... De juf hoort lachen en soms eens 'au' zeggen...De kleuters kleuren Maria, Jozef en Jezus voor in de kerststal. We leren de juiste pengreep door een wasknijper aan het potlood te hangen en die wasknijper in onze hand te nemen en 2 vingers op het potlood te houden. Wat vreemd maar het lukt heel goed!
We meten, wat is het langste, wat het kortste? Zo kunnen ze met de planken een kerstboom maken van lang naar kort. Om te meten hou je de planken best eens naast elkaar. Niet zo makkelijk hoor! Juf hoort ze overleggen met elkaar en ziet ze samenwerken!Sommigen krijgen niet genoeg van het meten en Xenne maakt zelfs een toren die even hoog als hemzelf is!In het poppenhuis kunnen ze de kleine kerstboom versieren, kerstman spelen, postbode zijn met heel veel kerstkaartjes, kerstfeestje vieren...


Ons kerstfeestje met zelfgebakken pannenkoekjes en chocolademelk, gezellig samen eten en cadeautjes van onder de kerstboom! Een leuke afsluiter van 2016!
En nog samen even de nieuwjaarsbrief oefenen met ons sterretje! Een gelukkig 2017!Geen opmerkingen:

Een reactie posten